E-Fit

Voeding

Onze voedingscoaches bekijken samen met jou wat je doelstellingen zijn en welk dieet of voedingsschema bij jou het beste past, zodat je je gewenste resultaat kan behalen! Dit doe je niet alleen! Wij doen dit samen met jou, we begeleiden je van A tot Z met weegmomenten, opvolggesprekken, coachings, … tot de eindmeet!

We geven je alvast wat uitleg over het Lignavita voedingsconcept:

Lignavita is een eiwitdieet. Dit concept staat voor weinig suikers en koolhydraten en evenwichtige porties eiwitten, plantaardige vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Of je nu wilt afvallen, je gewicht op peil wilt houden of gewoon een gezondere levenstijl wil beginnen, Lignavita is er voor iedereen. Voor jong en oud, samen met je gezin of volledig voor jezelf, jij kiest!

Maar vooral… Blijf genieten

Op restaurant? Check! Snacks bij je favoriete film? Check! Zolang je maar bewuste keuzes maakt en je zeker een kijkje neemt in Lignavita’s gevarrieerde assortiment dat – jawel – ook overheerlijke zoetigheden bevat…

Na 2 weken gegarandeerd resultaat!

Wat erna?

Tijdens het onderhoudsprogramma gaan wij stapsgewijs en regulerend de suikers en koolhydraten heropnemen in het kader van een evenwichtige en gezonde voeding.

Lignavita focust zich op het veranderen van de levensstijl waardoor je van langdurige resultaten geniet. Onze coaches voorzien je van een gepersonaliseerd eetpatroon met tips en tricks waardoor het makkelijk blijft om je streefgewicht te behouden.

Hoe werkt het?

Tijdens het Lignavitaprogramma mag je zes keer per dag eten. Doordat eiwitten langzaam worden verteerd in de maag, onderdrukken ze de aanmaak van het hongerhormoon. Zo elimineer je een groot deel van je eetlust. Bijkomend worden je spieren gevoed door deze eiwitten zodat je geen spieren verliest.

Bij het Lignavita voedingsprogramma wordt de hoeveelheid proteïnen en vitaminen behouden en enkel de hoeveelheid glucose (suikers – koolhydraten) en vetten verminderd. De mens heeft glucose en vetten nodig om te functioneren omdat zij de energiebron zijn van ons lichaam. De proteïnen zijn onmisbare bouwstenen voor de constructie van de meeste van onze weefsels.

Het grootste deel van ons lichaam is opgebouwd uit proteïnen: onze spieren, interne organen, hart, lever, nieren maar ook onze ogen, beenderen zijn chemische combinaties waarbinnen de proteïnen een belangrijke rol spelen. Door de opname van suikers en koolhydraten te beperken brengen we ons lichaam in “ketose”. Dit is een fysiologisch proces waarbij de vetreserves worden omgezet in energiebron. Door de inname van proteïnen blijft de spiermassa bewaard en kan men via het onderhoudsprogramma een yoyo-effect vermijden.

Boek nu een afspraak!